Zimní polévka z pečené zeleniny

Share on facebook
Share on twitter
Share on google

Tento jednoduchý recept plný vitamínů, minerálů, antioxidantů a vlákniny si zamilujete stejně jako my. Navíc kořenová zelenina je jednou z mála druhů zeleniny, kterou můžeme mít v našem podnebném pásmu čerstvou na talíři po celý rok. Dejte přednost kořenové zelenině vypěstované u nás, vybírejte pevné kusy a uchovávejte je v lednici v zásuvce nejlépe v papírovém sáčku, aby předčasně nezměkla.

Co budete potřebovat:

  • 2 batáty oloupané a nakrájené na kostky
  • 2 menší červené řepy nebo jedna větší nakrájená na kostky
  • 4 mrkve oloupané a nakrájené na kolečka
  • 3 kořenové petržele oloupané, nakrájené na kolečka
  • ¼ hrnku rozpuštěného kokosového oleje
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky mletého pepře

Použijte postup z receptu na pečenou kořenovou zeleninu – po upečení přidejte oloupaná rajčata z konzervy, vodu a vařte na mírném ohni 10 minut, poté rozmixujte do jemného krému. Podávejte s ozdobou z kokosového mléka.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google

Zaujal vás tento článek?

Přihaste se k odběru novinek a jako bonus navíc získáte aktuální číslo našeho časopisu.

Z nabídky obchodu