Tento jednoduchý recept plný vitamínů, minerálů, antioxidantů a vlákniny si zamilujete stejně jako my. Navíc kořenová zelenina je jednou z mála druhů zeleniny, kterou můžeme mít v našem podnebném pásmu čerstvou na talíři po celý rok. Dejte přednost kořenové zelenině vypěstované u nás, vybírejte pevné kusy a uchovávejte je v lednici v zásuvce nejlépe v papírovém sáčku, aby předčasně nezměkla.
Co budete potřebovat:
- 2 batáty oloupané a nakrájené na kostky
- 2 menší červené řepy nebo jedna větší nakrájená na kostky
- 4 mrkve oloupané a nakrájené na kolečka
- 3 kořenové petržele oloupané, nakrájené na kolečka
- ¼ hrnku rozpuštěného kokosového oleje
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce medu
- 1 lžička soli
- ½ lžičky mletého pepře
Použijte postup z receptu na pečenou kořenovou zeleninu – po upečení přidejte oloupaná rajčata z konzervy, vodu a vařte na mírném ohni 10 minut, poté rozmixujte do jemného krému. Podávejte s ozdobou z kokosového mléka.