Nejraději máme pečené papriky. Jejich lahodná chuť se znásobí a krásně rozvine. Pokud papriky, tak jako my, rozkrojíte a naplníte pořádnou dávkou proteinů a zeleniny, získáte tak dokonalou, zdravou a velmi rychlou večeři. Odborníci mají za to, že pečení (nikoli smažení) paprik je tou nejzdravější tepelnou úpravou.
Ingedience:
- 4 papriky, rozpůlené, vydlabané, zbavené semínek
- 8 vyšlehaných vajíček z volného výběhu
- 1 hrnek čerstvých shitake hub nebo hlívy ústřičné
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 3 hrnky mladého špenátu
- 1 rajče nakrájené na kostičky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce ghí nebo sádla
- Sůl a pepř
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Na mírném plameni rozehřejte pánev s ghí nebo sádlem. Přidejte cibuli na smažte zhruba 4 minuty, pak přidejte houby a rajčata a smažte další 2 minuty, přidejte špenát a pak smažte další 1 – 2 minuty. Dochuťte solí, pepřem, přidejte drcený česnek.
Směs vyrovnejte rovnoměrně do půlek paprik, přidejte vajíčka. Vložte plněné papriky do trouby na pečící papír a pečte asi 40 minut. Podávejte jako hlavní jídlo.
Bohaté na: antioxidanty, glukany, vápník, vitamín D, železo, lecitin, omega-3 mastné kyseliny, CLA a kvalitní bílkoviny
Na co je to dobré: zdraví vašich očí, vysoký krevní tlak, prevence diabetes II., zvýšený cholesterol, posílení imunity, hubnutí