Plněné papriky

Share on facebook
Share on twitter
Share on google

Nejraději máme pečené papriky. Jejich lahodná chuť se znásobí a krásně rozvine. Pokud papriky, tak jako my, rozkrojíte a naplníte pořádnou dávkou proteinů a zeleniny, získáte tak dokonalou, zdravou a velmi rychlou večeři. Odborníci mají za to, že pečení (nikoli smažení) paprik je tou nejzdravější tepelnou úpravou.

Ingedience:

  • 4 papriky, rozpůlené, vydlabané, zbavené semínek
  • 8 vyšlehaných vajíček z volného výběhu
  • 1 hrnek čerstvých shitake hub nebo hlívy ústřičné
  • 1 cibule nakrájená na drobno
  • 3 hrnky mladého špenátu
  • 1 rajče nakrájené na kostičky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce ghí nebo sádla
  • Sůl a pepř

Postup

Předehřejte troubu na 180 °C. Na mírném plameni rozehřejte pánev s ghí nebo sádlem. Přidejte cibuli na smažte zhruba 4 minuty, pak přidejte houby a rajčata a smažte další 2 minuty, přidejte špenát a pak smažte další 1 – 2 minuty. Dochuťte solí, pepřem, přidejte drcený česnek.

Směs vyrovnejte rovnoměrně do půlek paprik, přidejte vajíčka. Vložte plněné papriky do trouby na pečící papír a pečte asi 40 minut. Podávejte jako hlavní jídlo.

Bohaté na: antioxidanty, glukany, vápník, vitamín D, železo, lecitin, omega-3 mastné kyseliny, CLA a kvalitní bílkoviny

Na co je to dobré: zdraví vašich očí, vysoký krevní tlak, prevence diabetes II., zvýšený cholesterol, posílení imunity, hubnutí

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google

Zaujal vás tento článek?

Přihaste se k odběru novinek a jako bonus navíc získáte aktuální číslo našeho časopisu.

Z nabídky obchodu