Pečená kořenová zelenina

Share on facebook
Share on twitter
Share on google

Tento jednoduchý recept plný vitamínů, minerálů, antioxidantů a vlákniny si zamilujete stejně jako my. Navíc kořenová zelenina je jednou z mála druhů zeleniny, kterou můžeme mít v našem podnebném pásmu čerstvou na talíři po celý rok. Dejte přednost kořenové zelenině vypěstované u nás, vybírejte pevné kusy a uchovávejte je v lednici v zásuvce nejlépe v papírovém sáčku, aby předčasně nezměkla.

Co budete potřebovat:

  • 2 batáty oloupané a nakrájené na kostky
  • 2 menší červené řepy nebo jedna větší nakrájená na kostky
  • 4 mrkve oloupané a nakrájené na kolečka
  • 3 kořenové petržele oloupané, nakrájené na kolečka
  • ¼ hrnku rozpuštěného kokosového oleje
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky mletého pepře

Smíchejte a pečte v troubě na pečícím papíře asi 30 minut na 200˚C. V půli pečení zeleninu promíchejte, aby byla opečená ze všech stran. Pečenou zeleninu použijte jako hlavní jídlo, přílohu nebo jako základ na polévku z pečené zeleniny.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google

Zaujal vás tento článek?

Přihaste se k odběru novinek a jako bonus navíc získáte aktuální číslo našeho časopisu.

Z nabídky obchodu