Popis
Železo ve formě bisglycinátu železnatého je nejen šetrné k zažívacímu systému a nezpůsobuje zácpu, ale navíc je pro tělo nejlépe využitelné. Přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, je doporučováno při únavě, pocitech slabosti a vyčerpání. Železo je důležité pro tvorbu hemoglobinu, což je protein, který pomáhá rozvádět červeným krvinkám kyslík po celém těle. Železo je doporučováno u žen se silnou menstruací a také u osob, které se věnují intenzivnímu tělesnému cvičení.
Magnifood
Šípky obsahují velmi vysoké koncentrace vitamínu C.
Zelený ječmen je přirozeným zdrojem chlorofylu, železa, folátu a vitamínu B2, který je nezbytný pro tvorbu červených krvinek; díky své roli v energetickém metabolismu přispívá ke zmírnění únavy. Chlorofyl a hemoglobin jsou molekulárně téměř totožné, avšak v hemoglobinu je ústředním prvkem železo, u chlorofylu hořčík.
Bobule acai jsou významným zdrojem antioxidantů a izomerů vitamínu E a pomáhají vyvážit oxidační účinek železa.
Stabilizované rýžové otruby jsou součástí téměř každého Magnifood komplexu a obsahují mimořádně velké množství mikroživin. Jedná se o jednu z nejvýživnějších potravin na naší planetě. Rýžové otruby obsahují bílkoviny, komplexní uhlohydráty, hořčík, vitamin E a jeho izomery, vitamíny skupiny B, vlákninu a esenciální mastné kyseliny. Kromě toho obsahují více než 100 různých antioxidačních sloučenin, jako je kyselina alfa-lipoová, která pomáhá předcházet poškození buněk volnými radikály a obnovuje hladiny vitamínů E a C. Rýžové otruby dále obsahují koenzym Q10 a enzym – superoxid dismutáza, který je odpovědný za ochranu buněk před oxidačním stresem. Díky speciálnímu způsobu stabilizace je obsah všech potřebných živin v rýžových otrubách maximálně zachován.