Popis
Na rozdíl od organismů ostatních savců si ten lidský nedokáže sám vyrobit vitamín C. Tento doplněk stravy obsahuje hořčík, draslík, askorbát vápenatý a rostlinné produkty bohaté na vitamín C.
Magnifood
Šípky jsou jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitamínu C. Obsahují až stokrát více vitamínu C než pomeranč.
Třešně acerola, bobule acai1 a plody/listy2 rakytníku jsou významným zdrojem vitamínu C, navíc dodávají tělu širokou škálu ve vodě rozpustných antioxidantů, které chrání vitamín C před oxidací. Bobule acai rovněž obsahují vitamín E1, 2, který obnovuje hladiny oxidovaného vitamínů C v těle.
Stabilizované rýžové otruby jsou součástí téměř každého Magnifood komplexu a obsahují mimořádně velké množství mikroživin. Jedná se o jednu z nejvýživnějších potravin na naší planetě. Rýžové otruby obsahují bílkoviny, komplexní uhlohydráty, hořčík, vitamin E a jeho izomery, vitamíny skupiny B, vlákninu a esenciální mastné kyseliny. Kromě toho obsahují více než 100 různých antioxidačních sloučenin, jako je kyselina alfa-lipoová, která pomáhá předcházet poškození buněk volnými radikály a obnovuje hladiny vitamínů E a C. Rýžové otruby dále obsahují koenzym Q10 a enzym – superoxid dismutáza, který je odpovědný za ochranu buněk před oxidačním stresem. Díky speciálnímu způsobu stabilizace je obsah všech potřebných živin v rýžových otrubách maximálně zachován.