Popis
Výrobek obsahuje 500 mg hořčíku a 250 mg vápníku s nejvyšší používanou biologickou dostupností. Oba minerály jsou ve formě citrátu a oxidu, které jsou díky vzájemnému působení s Magnifood komplexem dobře vstřebatelné. Hořčík hraje roli v homeostáze elektrolytů, v produkci energie, snižuje únavu a vyčerpání, přispívá k normální syntéze bílkovin, správné funkci svalů a nervového systému. Vápník je důležitý pro udržení zdravých kostí a zubů.
Magnifood
Zelený ječmen1, list kopřivy2, stabilizované rýžové otruby3 a květ/list4 alfaalfa jsou bohatými přírodními zdroji hořčíku1, 2, 3, 4 a vápníku3. Kromě toho obsahují i některé vitamíny a minerály s významnou biologickou dostupností: vitamín K1, 2, 4, vitamín D2, zinek1, 2, bor1, 2 a křemík2.
Zelený oves je znám svým příznivým působením na nervovou soustavu.
Kořen zázvoru včetně jeho oddenků stimuluje sekreci žaludečních šťáv a peristaltiku střev, což zlepšuje vstřebávání hořčíku a dalších minerálů.
Stabilizované rýžové otruby jsou součástí téměř každého Magnifood komplexu a obsahují mimořádně velké množství mikroživin. Jedná se o jednu z nejvýživnějších potravin na naší planetě. Rýžové otruby obsahují bílkoviny, komplexní uhlohydráty, hořčík, vitamin E a jeho izomery, vitamíny skupiny B, vlákninu a esenciální mastné kyseliny. Kromě toho obsahují více než 100 různých antioxidačních sloučenin, jako je kyselina alfa-lipoová, která pomáhá předcházet poškození buněk volnými radikály a obnovuje hladiny vitamínů E a C. Rýžové otruby dále obsahují koenzym Q10 a enzym – superoxid dismutáza, který je odpovědný za ochranu buněk před oxidačním stresem. Díky speciálnímu způsobu stabilizace je obsah všech potřebných živin v rýžových otrubách maximálně zachován.