Popis
Chrom je často přehlíženou mikroživinou. Celkový obsah tohoto důležitého stopového prvku v lidském těle se odhaduje přibližně na 4–6 mg. Chrom podporuje funkci inzulinu a ovlivňuje tak metabolismus sacharidů. Chrom prokazatelně pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi (glykovaný hemoglobin – HbA1c) u diabetu 2. typu.
Magnifood
Kakaová drť1, list kopřivy2, dýňová semínka3 a zelený ječmen4 obsahují chrom1, 2, 4, hořčík1, 2, 3, 4, zinek2, 3, 4, vanad4 a vitamíny B11, B21 a niacin1 , které hrají důležitou roli při metabolismu cukrů v krvi.
Stabilizované rýžové otruby jsou součástí téměř každého Magnifood komplexu a obsahují mimořádně velké množství mikroživin. Jedná se o jednu z nejvýživnějších potravin na naší planetě. Rýžové otruby obsahují bílkoviny, komplexní uhlohydráty, hořčík, vitamin E a jeho izomery, vitamíny skupiny B, vlákninu a esenciální mastné kyseliny. Kromě toho obsahují více než 100 různých antioxidačních sloučenin, jako je kyselina alfa-lipoová, která pomáhá předcházet poškození buněk volnými radikály a obnovuje hladiny vitamínů E a C. Rýžové otruby dále obsahují koenzym Q10 a enzym – superoxid dismutáza, který je odpovědný za ochranu buněk před oxidačním stresem. Díky speciálnímu způsobu stabilizace je obsah všech potřebných živin v rýžových otrubách maximálně zachován.