Kuřecí kari

Share on facebook
Share on twitter
Share on google

Rychlý a jednoduchý recept z jednoho hrnce je dokonalým jídlem hlavně v chladnějších měsících. Kuřecí kari je plné bílkovin, vitamínů, zdravých tuků a imunitu posilujícího koření.

Ingedience:

  • Lžíce ghí (přepuštěné máslo)
  • 1kg vykoštěných kuřecích stehen z biokuřete nakrájených na kousky
  • 2 nakrájené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce kurkumy v prášku
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička soli
  • 2 hrnky kuřecího vývaru
  • 1 hrnek kokosového mléka
  • ¼ hrnku natrhaných listů čerstvého koriandru

Postup:

Rozpalte v hrnci přepuštěné máslo, přidejte cibuli, zázvor, kurkumu, mletý koriandr a římský kmín, vše opékejte asi 2 až 3 minuty. Přidejte kuřecí maso, rychle opečte, aby se masíčko zatáhlo a zalijte kuřecím vývarem. Vařte zhruba hodinu na mírném ohni, pár minut před dovařením přidejte prolisovaný česnek a kokosové mléko. Před podáváním přidejte koriandr. Nejvíce nám kuřecí kari chutná s rýží.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google

Zaujal vás tento článek?

Přihaste se k odběru novinek a jako bonus navíc získáte aktuální číslo našeho časopisu.

Z nabídky obchodu