Rychlý a jednoduchý recept z jednoho hrnce je dokonalým jídlem hlavně v chladnějších měsících. Kuřecí kari je plné bílkovin, vitamínů, zdravých tuků a imunitu posilujícího koření.
Ingedience:
- Lžíce ghí (přepuštěné máslo)
- 1kg vykoštěných kuřecích stehen z biokuřete nakrájených na kousky
- 2 nakrájené cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 lžíce kurkumy v prášku
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička soli
- 2 hrnky kuřecího vývaru
- 1 hrnek kokosového mléka
- ¼ hrnku natrhaných listů čerstvého koriandru
Postup:
Rozpalte v hrnci přepuštěné máslo, přidejte cibuli, zázvor, kurkumu, mletý koriandr a římský kmín, vše opékejte asi 2 až 3 minuty. Přidejte kuřecí maso, rychle opečte, aby se masíčko zatáhlo a zalijte kuřecím vývarem. Vařte zhruba hodinu na mírném ohni, pár minut před dovařením přidejte prolisovaný česnek a kokosové mléko. Před podáváním přidejte koriandr. Nejvíce nám kuřecí kari chutná s rýží.